Кошница 0
Списък с желания 0
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Град на предлозите - Дървена игра за речево развитие

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM192444
EAN: 3583144192444
Отзиви: (0)
В наличност
24.00BGN

Разбирането и употребата на предложни отношения играе значителна роля в качественото общуване. Разликата между въпросите „С какво?“, „На какво?“, „В какво?“ и т.н. е същинска, но за някои деца, тя е само 1-2 звука. И докато един възрастен би доуточнил, обяснил или перафразирал изказването си, ако забележи, че на детето не му е ясно, то връстниците му може да не постъпят по същия начин. Така комуникацията помежду им става истинско предизвикателство. 

    Екипът на Munda Mundi Ви представя дървена игра „Предлози“, с чиято помощ детето ще успява лесно да усвои, разграничи и затвърди употребата на предлозите, така че да се повиши нивото, както на импресивната, така и на експресивната му реч. Всичко, което трябва да направите е да поставите няколко фигурки (препоръчително е да работите основно с две фигурки до затвърждаване на съответния предлог) върху полето на съответните места и да оставите детето да опише какво вижда. Нека разменя фигурите и променя местата им, така че описанието да бъде разнообразно, а защо не и да състави приказка, като подреди героите от нея на полето и не се впусне в разказа ѝ. Играйте съвместно, редувайте се и се забавлявайте заедно. Оставете детето да Ви изпитва на предлозите, които знае. Допускайте нарочно грешки, като негова задача ще е да Ви поправя. Вживявайте се в ролята на учител или чужденец, който още не борави добре с българския език и бърка предлозите. 
     За най-добри резултати по работа с усвояване на предлозите, работете последователно и поетапно. Концентрирайте вниманието на детето  само върху един предлог до пълното му затвърждаване и чак когато детето не допуска грешки, преминете към следващия предлог. 

     Комплектът съдържа дървена поставка с големина 20х7 см и 22 броя дървени фигурки на хора, горски и домашни животни, дървета, превозни средства и др. Височината им варира между 3 и 15 см.
Комплектът е поместен в дървена кутия за съхранение с размери 21х7см.

    Играта е подходяща за деца над 3 години, поради наличието на дребни елементи.
    Неясните предлози в потока на речта, в текстовете с приказки и в инструкциите на учебните задачи са причина за голям процент от затрудненията с училищните постижения и комуникативните трудности. Помогнете на детето да ги усъвършенства и да бъде уверено в речевите си способности!
                                Изготвил описанието:  Логопед Таня Коджабашева

Отзиви
0/ 5
Средна оценка на стоките
0
0
0
0
0
Няма отзиви за този продукт. Станете първи, оставете вашето мнение.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

24.00BGN