Кошница 0
Списък с желания 0
Гледахте 2
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Фигурки за автоматизация на звукове С, Р, Ш, Л

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: ММ112838
EAN: 3583154112838
Отзиви: (1)
В наличност
35.00BGN

Играта за развитие на фонематичен слух подпомага децата да разбират речта, да чуват и различават правилното от неправилното произношение на звуковете. Това са значими фактори за ученето в по-горна възраст, писмената реч, както и усвояването на чужди езици.  
Фонематични слух е необходим не само, за да разбираме речта и да говорим, но и да овладаем особеностите на звуковете, които отличават думите една от друга. Чрез това си умение децата по-лесно овладяват и коригират правилното произношение на един звук или група от звукове. Учат се да го разпознават сред много и да го откриват.
Комплектът съдържа кутия с две двойки звукове, както следва Л-Р и С-Ш, както и набор от картини на предмети, в чиито наименования се съдържат звуковете.
С – маса, сако, салам, кекс, сак, самолет, стол,  оса, салат, сокол.
Ш – шал, шейна, ботуши, шоколад, парашут, шапка, череши, кошер, круша
Л – шоколад, колело, пиле, лампа, лак, пола, лиса, лук, локомотив, кола, лимон
Р – омар, робот, барабан, ракета, риба, фар, орех, чадър, мравка, кошер, парашут, пеперуда
Когато изображенията са наредени пред детето, а възрастния, учителя, логопеда, педагога кажат определена дума, детето трябва да каже кой звук чува. Допълнителна задача е детето да определи в коя позиция чува звука – в началото, средата или края на думата.
Играта е създадена с цел да се развие фонематичния слух при всяко дете по един лек, приятен и забавен начин, за да се затрвърди теорията, че децата учат най-добре, докато играят.
С този комплект се подпомага и езиково-говорното развитие на детето, внимание, мислене, памет, фина моторика и въожражение.
Думите могат да се комбинират по различен начин, могат да бъдат вклювени в изречения или да се вклюват в различни игри за слухова памет. Много често децата се затрудняват с това да съгласуват прилагателни със съществителни имена. Можем да използваме комплкета за подобна игра за езиково развитие. Този вид езикови грешки затруднява разбирането на речта, както и се срещат трудности в описание на различни предмети.
При по-големите деца може да се включи и игра за определяне на броя срички в думите, както и да се изписват на отделен лист.
Играта е подходяща за деца в предучилищна възраст.
 

Отзиви
5/ 5
Средна оценка на стоките
1
0
0
0
0
Михаил К
Михаил К
11/12/2023
Моята оценка:
Сърдечно благодарим с колежката за отлично свършената работа и подаръците.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

35.00BGN