Кошница 1
Списък с желания 0
Гледахте 3
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Голям Лабиринт с 2 топки

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM102662
EAN: 3583154102662
Отзиви: (0)
В наличност
60.00BGN
Лабиринтът е създаден за развитие на фината моторика, зрението, координацията око-ръка, вниманието и в помощ на дихателни упражнения. Той е с пресечна линия, към която децата в преучилищна възраст трябва да привикнат за да подготвят ръката си за изписването на ченгели, а на по-късен етап и ръкописни букви. Проследяването на топчето с поглед подпомага окото да се подготви за четенето, при което е необходимо плавни движения на очните ябълки - прехвърляне на фокуса от края на единия ред до началото на следващия.

Развитие на фина моторика – Даването на начален тласък на топчето, за да извърши цялата траектория по лабиринта изисква точна преценка на силата, с която детето да избута топчето. Успоредно с това се развива вниманието и координацията око-ръка.
Лабиринтът може да се използва и без топче, с цел проследяване с пръста. Този тип игра подпомага движенията на китката и пръстите, необходими за писането.

Дихателно упражнение – Тренирането на дишането е неизменна част от всяка логопедична терапия. Наличието на лабиринта у дома подпомага родителите с още един забавен начин да подкрепят детето в прехвърлянето на усвояваните в кабинет навици в домашната среда. Детето трябва да позиционира главата си пред топчето, да поеме дълбоко въздух, да задържи устните си в поза, с която правилно да насочва издишната си струя и постепенно да я поддържа, докато топчето премине през завоите.
Зрително упражнениеПроследяване с поглед. Някои деца в училищна възраст прескачат редове по време на четене. След осъзнаване на прочетеното, започват да търсят правилния ред, за да няма накъсване на смисъла на текста. Това ги забавя, а често и обезкуражава да продължават да четат. Има различни упражнения, които офталмолозите препоръчват за трениране на очните движения. Едно от тях е проследяване с поглед.
                Етап 1. Плъзнете пръст по пътя на лабиринта. Нека детето го проследява с поглед. След няколко повторения премахнете пръста си от дъската и нека детето продължи само́.
С какво помага това упражнение? – При четене очите извършват фини движения, свързани с фокусиране на ретината и проследяване на реда още преди мозъкът да декодира информацията от символите (буквите) на листа. При прехвърляне на погледа от единия край на реда към началото на другия, очите извършват прецизно движение и прехвърлят зрителния фокус от другата страна на носната преграда. Т.е. в края на реда, зрителния фокус е бил от дясната страна на носната преграда, след което погледът се разфокусира и с бърза скорост преминава по диагонала на междуредието, за да се фокусира само няколко милиметра по-надолу, от лявата страна на носната преграда. Дори детето да не е започнало да чете текстове все още, винаги е добър избор превантивно да поиграете на „Проследи с поглед“.
                Етап 2. Подпрете лабиринта на стената. Нека детето да застане срещу него, след което направи няколко крачки назад преди да проследява дължината на лабиринта с очи. Колкото повече се отдалечава от лабиринта, толкова по-прецизни движения извършват очите на детето.

                                                                                                              Изготвил : логопед Таня Коджабашева

Тагове: фина моторика

Отзиви
0/ 5
Средна оценка на стоките
0
0
0
0
0
Няма отзиви за този продукт. Станете първи, оставете вашето мнение.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

60.00BGN