Кошница 0
Списък с желания 0
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Развиваща игра Катинари и ключета

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM378986
EAN: 608597378986
Отзиви: (1)
В наличност
24.00BGN

Конструктивна игра за наблюдателност, която подобрява фината моторика и уменията на детето за анализ и сравнение.
            Предложете на детето да разгледа предметите. Обяснете му за какво служат, за какво трябва да внимава при търсене на ключовете и как към всеки катинар подхожда един-единствен ключ. Нека малкият изследовател експериментира самостоятелно.
            Детето трябва да анализира броя елементи на всяко ключе, формата и големината им и да ги сравни с ключалките във всяко катинарче, за да открие кое с какво се свързва. Играта е изключително подходяща за сюжетни и сюжетно-ролеви игри, които могат да се комбинират и с друг тип развиващи или образователни дейности.
 8 катинари+8 ключета+кутия. 

Варианти за игра с „Катинари и ключета“:
            1) „Търсене на съкровището“ – Играта е особено подходяща за деца в предучилищна подготовка или в начална училищна възраст. Изисква предварителна подготовка и награда (съкровище), която трябва да е силна мотивация (нова играчка, подарък-изненада, билет за куклен театър/кино,  снимка или рисунка на любимо място (люлки, басейн, парка ), на което ще отидете след играта и т.н.).
            Вземете лист хартия и напишете следите-подсказки за детето. Те могат да представляват написани упътвания с цел четене, математически задачи, чийто отговор ще го насочи към число из стаята, картинни гатанки, да се комбинират със задачи от домашни, други игри и т.н. Скрийте ги последователно, така че една следа да води към следващата+катинар/ключ и поканете детето да се забавлява, докато търси съкровището!

2) „Детективи“ – Играта е особено подходяща за двигателно активни деца. Тренира търпението и последователността, а защо не и четенето? Може да играете на нея всеки път, когато детето попита къде ще ходите на разходка, какво ще вечеряте или какво ще му купите от магазина. Просто нарисувайте/напишете отговора на листче и го приберете в джоба си. Помолете детето да затвори очи, докато Вие скриете катинарите и ключетата на различни места из дома. Нека детето открие всички елементи, а когато отключи катинар - да Ви го предава. Когато съберете и 8-те комплекта, можете да разкриете отговора на загадката.
            3) Направете си състезание за време. Подредете катинарите на масата. Вземете кутия, напълнете я с пясък/грис/захар и пъхнете всички ключета вътре. Засичайте време и вижте кой най-бързо ще изрови и отключи всички катинари. Играта е подходяща за групови занятия в детската градина и за семейни игрови вечери.

Съставил : логопед Таня Коджабашева

Отзиви
5/ 5
Средна оценка на стоките
1
0
0
0
0
Диана
Диана
17/06/2021
Моята оценка:
Вашите играчки са пособия, които се исползват многократно и развиват различни умения занапред. С ключетата си синът ми устройват с баща си състезания за време и още куп игри!

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

24.00BGN