Кошница 0
Списък с желания 0
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Комплект Направи според модела

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM192871
EAN: 3583144192871
Отзиви: (0)
В наличност
50.00BGN

Комплектът Направи според модела е игра за развитие на мисленето и концентрация на вниманието, наблюдателност, гнозис за цветове, форми и големина.
 Комплектът съдържа основните геометрични форми – квадрат, кръг, триъгълник, правоъгълник, овал в петте основни цвята – жълто, червено, синьо, зелено, оранжево. За всяка от формите има плочка за вграждане, както и големи плочки с обозначения цвят, към който детето трябва да причисли съответната фигура. Включена в комплекта е и дървена рамка с рамери 35х20см. с общо 10 отделения.
 На първият ред създайте модел от различни фигури и/или цветове. Детето трябва да открие и постави на втория ред отговарящата на изискване плочка.
 Подредбата по модел е прекрасна игра за засилване на вниманието и развитие на логическото мислене. Разнообразието от цветове и форми позволява детето да затвърди знанията си за тях и дава възможност за описание на околни предмети, с което да подпомогне езиковите способности на децата.

Варианти на игри:

  • Игра за сортиране по цветове. – Развива вниманието, цветовия гнозис, езиковите способности на детето.
     На първия ред поставете големите плочки с петте основни цвята. Нека детето избере една от представените фигури (напр. кръг). Под всяка плочка с цвета, трябва да постави кръг в съответния цвят, след което да измисли и назове предмет с тези характеристики. # червен кръг – домат, жълт кръг – слънце, син кръг – топка, зелен кръг – диня, оранжев кръг – портокал.
  • Игра за сортиране по форми – Развива внимание, гнозис на форма, езикови способности на детето.
     На единия ред поставете плочките за вграждане на фигури, а на другия детето трябва да постави съответната форма. Насърчете детето да опише предмет със същата форма и цвят и да съгласува имената им. # Покривът на къщата е триъгълен и червен.; Граховата шушулка е зелена и овална.; Гнездото е кръгло и жълто.; Кашонът е квадратен и оранжев.; Книгата е правоъгълна и синя. 
  • Комбинирани модели с цветове и форми – На първия ред поставете 5 фигури по Ваш избор. Обяснете на детето, че под тях трябва да редува цвят и форма на съответната фигура. (Под първата фигура да сложи плочката с нейната форма за вграждане, под втората – плочката с нейния цвят, под третата – плочката с нейната форма, под четвъртата – плочката с нейния цвят, под петата – плочката с нейната форма.)
  • Разкрий гатанката -  Направете играта още по-интересна като създадете гатанки, чиито отговори описват нужната форма в съотвения цвят. #Костенурката има ....... и ......... черупка (зелен кръг).; Гроздето има ......... и ......... зърна. (син/зелен овал); Черешата има ......... и ......... костилка. (жълт кръг); Елхата е ...... и ....... . (зелен триъгълник); Твоята хавлия е ........... и ........... (оранжев правоъгълник).; Тази кутия има ....... и ....... капак. (червен квадрат).


                                                                              Изготвил описанието: логопед Таня Коджабашева

Тагове: фина моторика, логика, изучаване на цветове, за логопеди

Отзиви
0/ 5
Средна оценка на стоките
0
0
0
0
0
Няма отзиви за този продукт. Станете първи, оставете вашето мнение.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

Свързани продукти
50.00BGN