Кошница 0
Списък с желания 0
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Материал за мануален праксис

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM192413
EAN: 3583144192413
Отзиви: (0)
В наличност
22.00BGN

Кинестичен праксис
Варианти за игра и работа:
Праксис на поза по зрителен образец – „Направи като мен” –възрастен последователно демонстрира пред детето поредица от мануални пози. Детето трябва да възпроизведе всяка от тези пози, последователно с двете ръце. След изпълнението на всяка поза, от детето се иска да отпусне свободно ръцете си на масата.

Праксис на поза по кинестичен образец – „Затвори очи. От теб се иска сега, да направиш същата поза с пръстите на едната ръка”.


Праксис на поза по кинестичен образец – „А сега пренеси тази поза на другата ръка” –позата се изпълнява първо с водещата ръка, а след това се прехвърля на неводещата.


Кинетичен (динамичен) праксис „Юмрук – ребро – длан” – Възрастен изпълнява последователно ред от движения: свиване на едната ръка в юмрук; изправяне на юмрука и поставяне ръката на тясната и страна (ребро); след това отваряне на юмрука и поставяне ръката на длан; свиване на ръката от положение „длан” или „ребро” в юмрук. Упражненията се изпълняват с поставена ръка върху масата. Експериментаторът изпълнява два пъти съвместно с детето движението бавно и мълчаливо, а след това предлага на детето да се справи с упражнението само и с по-бързо темпо. След това същото упражнение се изпълнява в условие на затворени очи и изплезен, и стиснат през зъби език. Упражнението се извършва и с другата ръка. При необходимост може да се предложи на детето да изпълни същите движения, но в друга последователност, напр. „ребро – длан – юмрук”.

Отзиви
0/ 5
Средна оценка на стоките
0
0
0
0
0
Няма отзиви за този продукт. Станете първи, оставете вашето мнение.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

22.00BGN