Кошница 0
Списък с желания 0
Гледахте 20
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Шаблони Геометрия — по-голямо и по - малко с кутия

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM378993
EAN: 608597378993
Отзиви: (0)
В наличност
20.00BGN
Комплектът от шаблони за очертаване развива у децата представите за големина и форма и им помага да научат формите. С помощта на дървените линийки или молив, детето трябва да очертае избраната форма по шаблона, което допринася за развитие на фината моторика и вниманието, необходими за писането и формирането на красив почерк. В дървеното сандъче детето ще открие 9 образеца на различни геометрични фигури, които може да очертае за разнообразни арт занимания като рисуване, апликиране, изрязване и др.
            Чрез шаблоните детето може затвърждава представата си за сравнителна и превъзходна степен и да развие речта си чрез употреба на „по-голям“/“по-малък“ и „най-голям“/“най-малък“, както и числителните бройни и числителните редни имена (Напр. „Тук има 4 ромба. Първият е най-голям, а четвъртият е най-малък.“).

            Комплектът включва 9 шаблона с големина 15*6 см, 2 линийки и кутия за съхранение, изработени от дърво.
Подходящ е за деца над 4 години.
           
            Варианти за игра с шаблони Геометрия:
            1) Помолете детето да затвори очи. Предложете му шаблон на дадена форма. Нека детето да плъзне пръст по образеца толкова пъти, колкото са нужни за да „нарисува фигурата в ума си“ (да си изгради представа). Скрийте шаблона и оставете детето да се опита да повтори фигурата в кутия, пълна с пясък или върху бял лист с боички за ръце. Така представена, играта тренира паметта, представите за форма и тактилните възприятия.
            2) Рисуване със затворени очи – Вземете дървената линийка в една ръка и молив в другата. Затворете очите си и помолете детето да избере 1 шаблон, който да сложи под ръката, с която държите линийката. Започнете да следвате шаблона с нея, докато едновременно с това се опитвате да нарисувате същата фигура с другата си ръка. След като сте представили играта на детето – предложете му молив и бял лист, помолете го да затвори очи и разменете местата си! Този вариант на игра с шаблоните Геометрия развива тактилното възприятие, концентрацията на вниманието и фината моторика и представя на детето един забавен начин да научи формите.
            3) „Магически рисунки“ – Оставете детето да избере една или повече форми и да ги очертае по шаблона. Насърчете го да превърне формата в животно, предмет, място или нещо друго и наблюдавайте как то развихря въображението си!
            Усложнение на играта е да дадете задача на детето да нарисува един обект, включващ две или три геометрични фигури. Напр. От голям кръг, по-малък трапец и още по-малък правоъгълник, би се получил прекрасен въздушен балон.
                                                                       
Съставил описанието: логопед Таня Коджабашева
 
Отзиви
0/ 5
Средна оценка на стоките
0
0
0
0
0
Няма отзиви за този продукт. Станете първи, оставете вашето мнение.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

Свързани продукти
20.00BGN