Кошница 0
Списък с желания 0
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Шаблони азбука+цифри

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM172939
EAN: 3173234172939
Отзиви: (1)
В наличност
30.00BGN

Дървени букви и цифри + шаблон за очертаването им, поместени в компактна дървена кутия за по-удобно използване и лесно съхранение. Размерът на рамките е 6х6см.
    С тяхна помощ детето ще опознае буквите и цифрите, ще направи първите стъпки в свързването на буква с нейния звук, което полага основите на четенето, ще развива фината си моторика, вниманието и въображението. 

Варианти за игра с дървената азбука и цифри:
     1) Вземете дървена буква и я дайте на детето да я опипа, за да се запознае с нея тактилно, освен чрез зрението си. Опишете частите на буквата, назовете я и произнесете заедно нейния звук. Можете ли да се сетите за животно или предмет, който издава същия звук? 
     Този вариант на игра с материала спомага за развитието на буквения гнозис, сензориката, фонологичния слух  и осмисляне на връзката звук-буква, асоциативните връзки.
     2) Вземете рамката на буквата и дайте на детето да очертае контура ѝ. На какво Ви прилича? Насърчете въображението на детето като добавяте още елементи към очертанията, за да се превърнат в нещо друго! Така например, буква Ш може да се превърне във вилица, шкаф или шахматна дъска, а буква  К в клоун, който жонглира с топки, келнер, сервиращ гореща супа или просто от К да направите морска звезда.
     Развива гнозисът за букви и цифри, фината моторика, вниманието и въображението.
     3) Вземете цифра, запознайте детето с нея и отброявайте, докато то скача на място толкова пъти, колкото е броят на цифрата. Очертайте контурите ѝ и подредете в тях цветни камъчета, бобчета или други дребни предмети, които да придобият нейната форма. Помолете детето да вземе от купата с плодове толкова ябълки/мандрини или друг плод, колкото показва цифрата. 
     С този вариант на играта детето научава цифрите и ги свързва с количествената им представа, развива фината си моторика, мануалния и конструктивен праксис и вниманието си.
     4) Играйте с букви и цифри заедно – нека детето изтегли една цифра, а Вие - буква. Измислете толкова думи, започващи с тази буква, колкото е броят на цифрата, изтеглена от детето. Разменяйте ролите си.
     Играта развива фонологичното осъзнаване и слуховото внимание, затвърждава буквения и цифровия гнозис, свързва цифрата с нейния брой и затвърждава количествените представи.
     5) Дайте на детето да опипа дървената буква/цифра или шаблона ѝ със затворени очи, а после да се опита да я изработи от пластилин.
     Развива тактилното възприятие, мануалния праксис, вниманието и конструктивния праксис, затвърждава буквения гнозис и гнозиса за цифрите.
     6) Наредете пред детето няколко букви и цифри, застанете зад него и напишете с пръст на гърба му някоя от тях. Нека детето посочи коя е тя. Редувайте се.
     Развива концентрация на вниманието и тактилните възприятия, затвърждава буквения и цифровия гнозис.
     7) Поставете буква/цифра пред детето и го снабдете с цветни моливи. Покажете му как да пресъздаде формата на буквата/цифрата като ги подреди.
     Този вариант на играта развива конструктивния праксис, буквения и цифровия гнозис, вниманието и мануалния праксис.
     8) Сложете няколко букви в редичка от лявата страна на детето. От дясната поставете кутия, на дъното на която има грис. Дайте му задача да напише с пръст същата редица в кутията.
     Прехвърлянето по модел тренира концентрацията и превключваемостта на вниманието.
     Възможностите за игра с Дървените букви и цифри са неограничени. Необходими са само ведро настроение и въображение!
                           Съставил : логопед Таня Коджабашева
 

Отзиви
5/ 5
Средна оценка на стоките
1
0
0
0
0
Анелия Илиева
Анелия Илиева
08/02/2024
Моята оценка:
Прекрасен сет, много го харесва. Буквички и цифри са с невероятно ухае на истинско дърво. Ползвам ги всеки ден с малката.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

Свързани продукти
30.00BGN