Кошница 0
Списък с желания 0
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Монтесори сортер Плодове и Зеленчуци, скринче

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM182402
EAN: 3173234182402
Отзиви: (1)
В наличност
60.00BGN

Скринчето с плодове и зеленчуци по Монтесори е занимателен комплект, който стимулира у децата редица способности. Разнообразието на игрите с него включва :
                Развитие на логическо мислене – Детето може да класифицира фигурките по вид, цвят, форма или други характеристики („Изброй всички зеленчуци, на които ядем корена.“, „Кои плодове имат костилки и кои семки?“, “ Кои плодове и зеленчуци растат на земята, кои под нея и кои над нея?“).
                Усъвършенстване на фината моторика и развитие на въображението – промушване през процепа, очертаване, оцветяване, дорисуване на картината (например „Къде расте плода/зеленчука?“ - „Морковът расте в земята, а какво друго може да има там?“); „Как може да е сготвено?“ –Ягодата може да е една от подредените върху тортата или една от многото в бурканчето със сладко.); „С какво трябва да се комбинира в кухнята?“ – „Патладжанът трябва да се нареже с нож върху дъска и да се сготви в тава или тиган.“).
                Повишаване на речевите способности и езиковото развитие – Разпознаването, назоваването и описанието на всеки от плодовете и зеленчуците, включени в комплекта обогатява пасивния и активния речник на детето. Употребата на прилагателни имена чрез описание на плода/зеленчука, усъвършенства правилното съгласуване по род и число. Създавайте гатанки или пък небивалици, в които да откриете смешката („Сутринта закусих палачинки с грах и шоколад. За обяд реших да си сготвя зеленчукова супа с картофи, моркови, чушки и портокали.“). Съставяйте различни по вид и състав изречения или дори приказки по имената на изтеглените от скринчето плодове и зеленчуци. Усъвършенствайте у детето фонологичното осъзнаване, необходимо за качествено и лесно ограмотяване – „Кой е първият/последният звук в думата .....?“, „Коя е втората сричка от думата....?“, „Коя дума ще се получи, ако заменим звук „Ч“ със звук „П“ в думата „чушка“?“, „Коя дума ще се получи, ако добавим „ОВ“ в края на думата „портокал? Името на какъв десерт можем да добавим към новата дума? (сладолед, крем, пай...)“ .
Развитие на краткосрочна и дългосрочна памет

  • „Кои от зеленчуците пред теб бяха в супата, която изяде на обяд?“;
  • „Кой плод можем да открием в приказката „Снежанка и седемте джуджета“? Можеш ли да ми я разкажеш/преразкажеш? Сещаш ли се за други приказки, в които участва някой от плодовете и зеленчуците пред теб? (пример „Дядо вади ряпа“,“Лисицата и гроздето“,“Принцесата и граховото зърно“,“Тримата братя и златната ябълка“, „Сливи за смет“ и др.)

                                                                                                              Изготвил описанието : логопед Таня Коджабашева

Отзиви
5/ 5
Средна оценка на стоките
1
0
0
0
0
Кети
Кети
27/09/2021
Моята оценка:
Всичките ви артикули са прекрасни! Прекрасно качество на достъпна цена. Желя ви успех.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

60.00BGN