Кошница 0
Списък с желания 0
Account
Меню
+359 89 051 2103 Обратно обаждане

Арка за дихателни упражнения Пеперуди

Този продукт е безплатен.

Можете да изтеглите файловете в раздела
"прикачени файлове".

Производител: MundaMundi
Код на продукта: MM192864
EAN: 3583144192864
Отзиви: (0)
В наличност
15.00BGN

Защо не трябва да подценяваме дихателните игри?

                Вероятно Ви прави впечатление, ако някое дете започне по-бързо и често да се задъхва, докато върви и говори едновременно. Или деца, които накъсват изреченията, а понякога и думите си, за да си поемат дъх.
                За да се избегнат тези прояви у децата на помощ идват дихателните игри. Кое дете не е обичало игрите със сапунени мехури в даден период от развитието си или не е посочвало въодушевено разцъфнало глухарче?

                „Арката за дихателни упражнения Пеперуди“ е игра, чрез която детето да тренира контрола над издишната си струя. Елементите пеперуди са с различна големина, което изисква различна сила на издишването. Логопедът/родителят има възможност да закача всичко, което прецени като подходящо за съответното ниво на детето -  от леки предмети като перца и помпони, изискващи съвсем лека сила на издишване до значително по-тежки като фигурки на птици, химикали и др. Просто закрепете края на предмета за връвта или я завържете за него и предизвикайте детето да опита да я залюлее с издухване.
               
                Разположението на елементите ще улесни тренирането за насочването на въздушната струя без да се налага детето да променя позицията на главата си и да се намества пред стойката на играта. Задържането на устните в позиция (пасивен артикулационен праксис) за издухване е важно за деца, които усвояват и/или усъвършенстват правилното изговаряне на звуковете „Ш“, „Ж“ и „Ч“ заради сходството в артикулационната поза.

 Варианти за игри :

  • “Поеми дълбоко въздух. На 1 дъх залюлей най-голямата пеперуда, после най-малката и накрая средната.”
  • Ако вместо пеперудите от комплекта, се използва по-леки предмети като помпони: “Опитай да задържиш червения помпон колкото можеш по-горе само с издухване. Сега поеми дълбоко въздух и : задръж жълтия помпон най-горе за 3 секунди, след това насочи издишната струя към синия помпон и го задръж горе за 2 секунди.”
  • “Поеми дълбоко въздух. Накарай първата пепердуда за лети за 3 секунди, след което задръж въздуха си за секунда и премини към втората пеперуда, а после към третата. Целта е въздуха, който си поел да ти стигне за да накараш и трите пеперуди да летят една след друга.”      

                Играта е изработена от дърво и е с размери 20 *30 см. Изключително подходяща за логопедични кабинети, детски градини и други специалисти, подпомагащи развитието на децата.
                                                                                                              Изготвил описанието : логопед Таня Коджабашева

Тагове: фина моторика, писане, букви, български език

Отзиви
0/ 5
Средна оценка на стоките
0
0
0
0
0
Няма отзиви за този продукт. Станете първи, оставете вашето мнение.

Няма въпроси за този продукт, станете първи и задайте въпроса си.

Свързани продукти
15.00BGN